Var ute idag för att på nytt försöka få några tranor på bild, men allt vi såg var svanar och gäss… tills vi satte oss i bilen igen för att åka och sambon hojtar åt mig att titta ut genom bakrutan. På en plogpinne precis bakom bilen satt en Stenfalk!

Fullständigt orädd och den satt kvar trots att vi klev ur bilen för att fota, den bara tittade nyfiket på oss en lång stund och lyckan var total 🙂

Stenfalk

 

Sen blev det mest bara lite mera ”konstnärliga” bilder på några svanar och gäss den här dagen, men vad gör det.. jag har fått en vacker rovfågel på bild igen. Klicka på bilderna för full storlek!

Önskar verkligen att jag hade råd med ett riktigt vasst teleobjektiv, en telezoom som levererade även vid längre brännvidder.. för mitt 18-300 gör mig ständigt besviken när jag vill fota fåglar som befinner sig längre bort än 3 meter :/
Nåja, oavsett så kommer här några bilder på våra bevingade vänner av olika slag. Bilderna på havsörnen och ormvråken är hårt, mycket hårt, beskurna då de var väldigt långt bort och kvalitén lämnar mycket att önska.. men det var ändå en upplevelse att få dem på bild alls 🙂

Idag blev det två utmaningar, dels att fotografera choklad i någon form och dels att försöka mig på att fota konståkning i Skellefte Kraft Arena här hemma i stan. Det sistnämnda var definitivt det absolut svåraste!

Har absolut en kamera som fixar jobbet, men jag är tydligen ingen sportfotograf och inte heller var de objektiv jag hade tillgodo de mest lämpade.. men jag fick ju kliva ur min ”comfort zone” en stund i alla fall 😀

DM i konståkning, med deltagare från Mellersta och Norra Norrland.. har tyvärr inga namn på dessa duktiga tjejer och killar dock. Klicka på bilderna för större version!

Inte bara jag som börjar bli frusen om dagarna nu, utan även våra små vingförsedda vänner utanför fönstret ser ut att längta tillbaka till sommar och värme.

Frusen fågel

Burr

Varje år har vi, som är betalande medlemmar i en fotoklubb här uppe i norr, chansen att tävla mot varandra i olika klasser inom foto. Det är enskilda bilder – svartvitt, enskilda bilder – färg + kollektioner i både svartvitt och färg bl a.

I år valde jag, precis som förra året, att skicka in 2 svartvita bilder och 2 i färg till de enskilda klasserna…utan någon egentlig förhoppning om att få vinna pris även i år (kom hem med ett brons i fjol för en färgbild).

Till min stora förvåning och glädje, naturligtvis, så vann jag också i år ett brons för min ena färgbild. De båda svartvita blev dessutom uttagna till visning, som det heter när man inte vinner någon pris/diplom men bilden/bilderna har ändå kommit så långt i processen att de fått en bedömning och de visas på Difo.

Bilden som jag då fick en plakett för är denna:

brons_difo2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaketten såg i år ut så här:
bronsplakett

Artflakes

buy posters and art prints

Kategorier

Senaste besökare

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Copyright © 2013 Christina Ericsson. All Rights Reserved.